Безплатна доставка
Пон - Пет: 10:00 до 19:00, Съб: 10:00 до 18:00
Поръчай на 0700 15 515

Търсене

Как да изберем перфектния диван?

13 Декември 2019

Открийте дивана, който пасва максимално на вашия дом

Когато обзавеждаме, мислим за хиляди неща - цвета на стените, стила във всяка отделна стая, разпределението на мебелите и тяхната функционалност. Диванът обаче, взима превес. Той е най-важната мебел у дома, защото често е мястото, на което искаме да се чувстваме максимално комфортно. Неговата роля е да допълни интериора с дизайна и цветовете си, но освен това диванът трябва да предоставя удобство и функционалност, така че да е подходящ за всички членове на семейството. Той може да е с много различни форми, да има или да няма опция за преобразуване в спалня, да предоставя допълнително пространство за съхранение и да се почиства лесно и бързо. Как обаче да изберете най-подходящия диван, който да е любим на всички вкъщи?

Двуместен или триместен диван

Когато чуете думата "диван", вероятно винаги в съзнанието ви изкача класическият двуместен или триместен модел. Той се вписва перфектно в хола Ви, а дизайнът му лесно може да бъде разчупен от възглавници в различни размери и цветове. Най-важният критерий, заради който често бива избран, е размера му. Компактният двуместен диван се нарича още и "Loveseat", заради пухкавото обгръщане при сядане, но по нищо не му отстъпва и по-големия му триместен брат, подходящ за цялото семейство. 

Двуместен или триместен диванДвуместен или триместен диван

Класическият диван е идеален за: малки и средно големи всекидневни, но е изключително практичен и за детската стая, тъй като не заема място и може лесно да се превърне в спалня.

Класическият диван

Ъглов диван

Най-голямото предимство на ъгловия диван е оптималното оползотворяване на наличното пространство и удобната лежанка. L-формата създава голяма площ за сядане и позволява полулегнало положение, което е много удобно за филмовия неделен маратон. Не е задължително ъгловият Ви диван да е разположен в ъгъла. Много често той бива поставен свободно в стаята,  създавайки комфорта на шезлонг, подходящ за релаксиране с часове.

Ъгловият диван има няколко разновидности:

1. Ъглов диван с лежанка с подлакътник                                                                         

 2. Ъглов диван с лежанка с гръб

3. Ъглов диван с терминал с гръб и подлакътник

https://dizma.bg/media/files/blog/ugaona-barbados1-velika.jpg

Ъгловият диван е подходящ за малки и големи дневни стаи, двойки, семейства с деца.

Ъглов диван

П-рекрасният, П-образен диван

За всички ценители на времето у дома, разполагаме с по-големи дивани в П-образна форма, която е образувана от две отделни лежанки. Този тип дивани предоставят изобилие от пространство, с което ще си отпочинете напълно след дългия и тежък ден. П-образните дивани са избирани най-често за всекидневната, като могат да се впишат в един от ъглите на стаята или да бъдат аранжирани в близост до стена. П-образният диван е идеален за: големи дневни, големи семейства, хора, които често събират приятели у дома, както и за всички с високи изисквания за комфорт и релакс у дома.

 

Разтегателен диван с функция „сън“

Голям брой дивани разполагат с функцията „сън“, чрез която мигновено се превръщат в удобна спалня с невероятно ниво на комфорт. Диваните - легла са изключително удобни, подходящи за вашите близки, гости или дори за вас. Никога не е излишно да разполагате с още една спалня. Има многобройни функционални механизми, които разделят разтегателните дивани с функция “сън”, както следва:

●    Механизъм с подматрак - при този механизъм матракът е скрит под седалките. Разпъването е лесно и изисква единствено да издърпате подматрака, който е поставен на колелца и да го повдигне височината на седалките.

●   Механизъм с падащ гръб и ракла - едно издърпване на седалките, едно придърпване на облегалката напред, така че да се спусне и диванът неусетно се превръща в спалня.

●   Механизъм с вграден матрак - Нищо не може да замени удобството на вградения матрак, а насладата е още по-голяма, когато е скрит в дизайнерска визия

Разтегателен диван с функция „сън“Разтегателен диван с функция „сън“Разтегателен диван с функция „сън“

●   Механизъм от две части - Изчистена, модерна и стилна визия, която се превръща в голямо и удобно легло с лекота. Големите размери (202х165см) на разпънатия диван съвсем спокойно могат да заменят спалнята ви, защото ще ви осигурят дълбок, спокоен и непробуден сън

●   Механизъм клик-клак - облегалката за секунди става част от леглото, без да е нужно физическо усилие, а в същото време диванът може да бъде и ракла, създаваща допълнително пространство за вещите и завивките Ви.

Разтегателен диван с функция „сън“ Разтегателен диван с функция „сън“ Разтегателен диван с функция „сън“

Холови гарнитури

Класическото обзавеждане тип „Холова гарнитура“ е комплект, който се състои от няколко дивана или диван и фотьойли, в един и същ дизайн и стил. Те обикновено са разположени около масичката за кафе. Що се отнася до подредбата на мебелите, те позволяват по-голяма гъвкавост, отколкото например П-образните дивани. 

Холовата гарнитура е идеална за събиране в приятелски кръг или при съжителство на големи семейства, за по-големи и просторни пространства.

Кухненски диван

Може би не свързвате думата "диван" с кухнята и трапезарията, но всъщност кухненският ъгъл може да бъде много практично и удобно решение за тази стая. Той е съобразен с височината на кухненската маса и в същото време не е прекалено мек и можете да стоите изправени, докато се храните. Заменяйки няколко стола, той ще създаде място за всички от семейството, а вие ще се радвате на споделени закуска, кафе или вечеря с любимите Ви хора.

 Кухненският диван е идеален за малки кухни и трапезарии, големи семейства, или хора, които редовно канят гости.

 

Дивани с релакс механизъм

Уютният ви дом може да бъде още по-прекрасно място за възстановяваща почивка с диваните разполагащи с релакс механизъм. Диванът лесно може да се превърне в кресло, което обхваща цялото ви тяло. Раменете ви са отпуснати, в гърбът Ви няма никакво напрежение, а краката Ви са повдигнати от релакс механизма. Гледането на филми няма как да е по-приятно.

Диванът с релакс механизъм е подходящ за помещения, в които има място за трансформиране на формата на дивана в тип “шезлонг”, за малки и големи стаи, семейства, офиси помещения.

Дивани с релакс механизъм Дивани с релакс механизъм Дивани с релакс механизъм

Модерни модулни дивани

Характерно за модулните дивани е конструкцията, която е съставена от различни елементи и позволява множество трансформации в зависимост от помещението, в което ще бъдат поставени. Не можем да скрием, че полските дивани са една от любимите ни серии. Те изненадват с изчистен и стилен дизайн, подходящ за всички, които обичат по-разчупените конфигурации. Много от моделите разполагат или функция сън, или с ракла. Лежанките и подлакътниците често са регулируеми и могат да бъдат поставени в най-удобната за вас позиция. Полската серия дивани впечатлява със стилния си дизайн и висококачествените материали, от които е изработен всеки детайл.

Модулните дивани са идеални за големи семейства или домове, в които често се канят гости и е необходимо бързо адаптиране на седящите места, както и за домове, в които често се търси промяна. 

Модерни модулни дивани

Модерни модулни дивани

Модерни модулни дивани      

Дивани подходящи за прахосмукачка робот

Диваните, които са подходящи при почистване на дома с прахосмукачка робот са едни от най-големите хитове на пазара. Те имат крачета, които са разположени на височина 8,00 см. от пода и позволяват на прахосмукачката робот да достигне и до най-скритите места. Това е от голямо значение, ако имате дете и искате да сте сигурни, че прахът е почистен от всички места.

Диваните, подходящи за прахосмукачка робот са идеални за семейства с деца или домове, в които има домашни любимци и е нужно ежедневно почистване на пода.

Дивани подходящи за прахосмукачка робот

Дивани без петна, идеални за семейства с деца и домашни любимци

Много от диваните, които ДИЗМА  предлага, са със специална дамаска, която не позволява на течностите да попият в материята. ДИЗМА предлага и дамаски, при които космите от домашните любимци не се залепят и могат да бъдат почистени мигновено. Когато вашия малчуган разлее нещо върху дивана или любимите лапички на кучето Ви се озоват върху него, не е нужно да се тревожите. Само забършете дамаската и ще избегнете петната, а космите ще паднат от повърхността само с едно забърсване. Чистенето никога не е било по-лесно!

Диваните, подходящи за деца и домашни любимци са идеални за семейства с деца или домашни животни, домове, в които често се случва да се разливат течности върху дамаската.

Фотьойли и табуретки

Фотьойлите и табуретките са на разположение винаги, когато няма достатъчно места за сядане. Табуретките са удачни за всички домове, които имат нужда от допълнителни места за сядане и могат да бъдат използвани като допълнителни шкафове за съхранение. Само с едно повдигане на капака им, те се превръщат в голяма кутия, чието вътрешно пространство може да бъде оползотворено. Фотьойлът ще внесе свежест в хола Ви, ако изберете по-атрактивен цвят. Той ще Ви предразположи да се настаните в удобна позиция, подходяща за разговори, четене на книга или гледане на любимите Ви филми и сериали. 

Фотьойлите и табуретките са идеални за всекидневната или спалнята, където искате още места за сядане, или акцент в интериора.