Безплатна доставка
Пон - Пет: 10:00 до 19:00, Съб: 10:00 до 18:00
Поръчай на 0700 15 515

Търсене

8 различни идеи за обзавеждане на спалня

24 Януари 2020

Създайте спалня, в която можете да се отпуснете пълноценно

Спалнята е една от най-важните стаи в дома – тя е мястото, на което прекарваме по-голямата част от времето си и в нея винаги искаме да се чувстваме спокойни и да си починем пълноценно. Често тя е споделено пространство с любим човек и комбинацията на мебели и цветове трябва да е приятна и функционална и за двамата. Подбрахме 8 различни идеи за интериорни решения в спалнята, с които да почерпите вдъхновение. Ето и кои са те:

1. Спалня, в която има място за всичко

Като стая, която често се споделя от двама души, е от голямо значение да има достатъчно шкафове и гардероби, за да можете да приберете всичките си любими дрехи и вещи. От друга страна, претрупването с мебели изглежда неприятно и тук идва на помощ съчетаването на скрин с голям функционален гардероб и легло с място за съхранение. Ако изберете светли цветове, пространството ви ще изглежда просторно и красиво и ще имате място за всичко.

Спалня, в която има място за всичко

 

 

2. Дъб табак за вдъхновение

Ако искате да създадете спалня, в която да се отпуснете и в същото време винаги да се зареждате с нови идеи, то изберете обзавеждане с цвят дъб табак съчетано с ярки стени или акцентиращ килим. За да спестите място използвайте функционален гардероб, който е с плъзгащи се врати, чекмеджета и огледало. Засилете усещането за индустриален стил като добавите висящи лампи.  

Дъб табак за вдъхновение

3. Акцент в мебелите

Ако спалнята ви е с големи прозорци и в нея има достатъчно количество светлина, то можете да си позволите мебели, които са с по-нетрадиционен цвят като манастирски дъб. Комбинирани със стени в пастел и светла подова настилка, те ще изпъкват и ще придадат присъствие на помещението. Ако не разполагате с много място, можете да се спрете на вариант спалня с чекмедже под леглото и голям гардероб с плъзгащи се врати и огледало.

Акцент в мебелите

 

 

4. Светли цветове и гланц

Гланцът винаги създава усещане за лукс и стил, а когато е избран в светли тонове той оптично разширява пространството. Ако искате спалнята ви да е модерна и в същото време да е изчистена, то със сигурност изборът на такъв тип обзавеждане е много подходящ. Леглото, което е разположено на разстояние от земята, дава възможност за почистване с автоматична прахосмукачка-робот, така че ще ви улесни и в домашните задължения.

Светли цветове и гланц

 

 

5. Ретро стил

Ако сте любители на ретро стила, можете да изберете мебели в светло дърво с класически, изчистени дръжки. Добавянето на нощни лампи с красиви абажури в по-контрастни цветове и рамки със снимки над леглото ще допълнят цялостната винтидж визия на спалнята ви.   .

Ретро стил

6. Дърво, кожа и гланц

Имате нужда да сте дръзки и търсите по-интересно решение, но се нуждаете и от голямо пространство за съхранение? Изберете спалня с кожена рамка и мебели в дървесни нюанси и гланц, които взаимно се допълват. Леглото с повдигащ механизъм създава допълнително място, което можете да ползвате като ракла, а скринът с интересни дръжки бързо може да се превърне в удобна тоалетка. Резултатът е иновативна, красива и функционална спалня в модерен стил.
Дърво, кожа и гланц

7. Бял мат и дъб

Белият цвят винаги ще остане предпочитан в обзавеждането на спалнята, тъй като лесно се съчетава с по-ярки нюанси на стените и аксесоарите, и в същото време носи усещане за спокойствие и тишина, които са най-важни за тази стая. Изберете мебели в бял мат, които са комбиниран със светло дърво и бъдете дръзки в избора на кресло или възглавнички. Пуснете въображението си на свобода и изберете малки, ярки и цветни акценти, за да получите стилна и актуална спалня.   

Бял мат и дъб

 

 

8. „Да” на  черното

Черно, бяло и дърво – това е перфектното съчетание за онези, които винаги искат да се отличат и имат ясно изразено мнение. Четирикрилният гардероб и скрина с пет чекмеджета ще са ви достатъчни, за да може да подредите прилежно дрехите си и винаги да ги достигате с лекота. Светлите стени ще позволят на стаята ви да остане приветлива, а малките акценти като картини и вази ще допълнят стила ѝ, така че винаги да се чувствате комфортно.   
 „Да” на черното

 

 

Направете спалнята си най-уютното място във вашия дом и винаги комбинирайте цветовете и мебелите, така че те да ви носят спокойствие и баланс. Разгледайте и другите ни предложения за спални комплекти и комбинации тук: https://dizma.bg/spalni