Безплатна доставка
Пон - Пет: 10:00 до 19:00, Съб: 10:00 до 18:00
Поръчай на 0700 15 515
 

Нова Кухня за Дома

1 Май 2023

Напоследък избирането на кухня е станало изключително трудно заради голямото разнообразие от модели, стилове и вариации на кухни. Централното място в един дом е кухнята, там правиш всичко - от готвене, до хранене, до работа, забавление и какво ли още не. Общо взето голяма част от ежедневието ни преминава в това помещение и много добре ако то е уютно и приятно. Не на последно място е фактът, че кухнята е голяма и дългосрочна инвестиция за всеки дом, затова внимателното планиране и избор са изключително важни. 

Избор на стил

Преди време беше доста модерно изборът на кухня да съвпада със стила на цялото жилище. Например изборът за повечето къщи и вили бе кънтри, рустик или класически, а за нови жилища стилът често бе футуристичен или модерен и лъскав. 

Истинското предизвикателство обаче идва при комбинацията на различни стилове. По този начин вашата кухня не само ще запази своята функционалност, но също така няма да излезе от мода. 

Същината на модерните кухни обикновено се крие в тяхната семплост и изчистени линии, както и голямата им функционалност. За съпоставка класическите модели кухни се открояват с наличието на повече детайли в дизайна, както и характерният дървесен за тях цвят. 

Едно подобно добро съчетание на модерно с класическо би било комбинацията на леки дървени елементи (или фурнир) заедно с изчистено лице.  

Няколко правила 

Как ще бъде разположена вашата кухня, често е зависимо от избора на стил. В случай, че разполагате с малко пространство за кухня е добре светли цветове за кухненските шкафове като по този начин ще внесете светлина в помещението и ще създадете усещане за повече пространство. А Ако разполагате с много пространство за вашата кухня и бюджетът не е проблем, тогава може да дадете повече воля на въображението си.
Използването на шкафове, които съчетават стъклени вратички и отворени рафтове ще олекотят изгледа на вашата кухня и тя няма да изглежда толкова тежка и масивна. Друг елегантен и изключително функционален завършек е осветлението под горния ред шкафове. Благодарение на него готвенето става още по-лесно, а кухнята сияе.

Въпроси за размисъл

Преди да решите да обновявате своята кухня или да купувате нова кухня за дома си е добре да си зададете следните въпроси:

С какъв бюджет разполагаме?
Определете си бюджет който можете да отделите и започнете да проучвате! Посетете различни шоуруми, вижте опциите онлайн, прегледайте различни брошури. Не винаги евтиният вариант непременно означава и ниско качество. Най-добрият съвет за инвестиция като кухнята е да разглеждате на живо – вижте внимателно от какви материали е направена, с какви механизми разполага (едни от най-добрите механизми на пазара са BLUM и HETTICH), разнообразието от цветове, които се предлагат - оставете интуицията да Ви проговори и помогне в избора.

Нестандартно помещение – как да вземете размери?
Добре е внимателно да измерите разстоянията с помощта на рулетка, където ще разположите кухнята. Това ще помогне в търсенето, както и в получаването на проект за нова кухня.

Ако трудно боравите с пособия за измерване, тогава най-добре и сигурно е да се обърнете към специалист. Взимането на точни размери е важно, особено ако помещението включва много ъгли и чупки. 

В този случай размерът има значение, ако не искате да си причините главоболие в по-късен етап ?.

Готвите ли често?

Ако кулинарията Ви е в кръвта и обичате да се готвите и да прекарвате време в кухнята, то със сигурност ще се нуждаете от функционалности и повече пространство.

Имате деца. Как да съобразите кухнята с тях?

Kaкто знаем, децата често са доста игриви и могат да сътворят големи пакости, да нацапат или оставят отпечатъци, но могат и да се наранят докато си играят с новата кухня вкъщи.  Затова ако имате деца у дома и играта никога не спира, заложете на повърхности, които са лесни за почистване (без стъкла, лак и огледала), освен ако не Ви се търка постоянно. Също така, за да предпазите ръчичките и пръстчетата на децата е добре да заложите на механизми с плавно затваряне.

Maй сте готови за нова кухня, а? Вижте горещите ни предложения тук.