Безплатна доставка
Пон - Пет: 10:00 до 19:00, Съб: 10:00 до 18:00
Поръчай на 0700 15 515

Търсене

Обзавеждането на детска стая не е лесна работа

17 Август 2022

Независимо дали се местите в нов дом или преустройвате съществуваща детска стая, има множество аспекти, които трябва да имате предвид. Това е амбициозен проект, който може да остави родителите напълно объркани и с празни джобове. Но не е нужно да водите война с банковата си сметка, за да имате добре декорирана и обзаведена детска стая, в която детето да се влюби. Всичко, от което се нуждаете, са основните детски мебели и малко творчески поглед. В тази статия ще ви помогнем да се справите отлично и да станете герой в очите на детето си.

Леглото - мястото където вашето дете прекарва най-много време

Започваме с най-основното – удобно легло, което пасва на пространството. Когато обмисляте колко време детето ви ще прекара в леглото, важно е да вземете възможно най-добрия избор. Подходящо за деца легло винаги е добър вариант. Ето защо, най-добрите са проектирани с внимание към безопасността и комфорта. Ако повече от едно дете ще използва една и съща стая, помислете за избор на двуетажни легла или ъглови легла. Обърнете внимание на антибактериални ламинати и заоблени ъгли – те ще ви донесат повече спокойствие и безопасност.

Детските матраци са също изключително важни. Удобният и комфортен матрак ще допринесе за пълноценен и здравословен сън за вашето дете. Препоръчително за подрастващите е матракът да бъде по-твърд. Също така, добре е той да бъде изработен от хипоалергични и антибактериални материали.


 

Ученическото бюро - създател на учебна атмосфера

Учебното бюро е важно за подрастващите деца, които вече са на училище или предстои да се запишат. Доброто бюро създава учебна атмосфера. Така детето ще може да пише своите домашни или да се подготвя за изпити. Потърсете учебни бюра с ергономичен дизайн. Те трябва да са с подходяща височина, изработени от лесен за поддръжка материал и да са снабдени с чекмеджета за съхранение или кутии. С времето вашето дете може да започне отбягва учебния процес у дома, но доброто бюро може да промени това. По този начин може да задържите фокусът и вниманието му върху учебниците по дълго време, създавайки му подходяща обстановка.

Разбира се, какво е едно детско бюро без подходящ стол. Изборът на правилния стол е много важен. Трябва да бъдат съобразени както цветовите компоненти, за да може да подхожда на стаята, така и да бъде ергономичен. Така детето ще има правилна стойка по време на учебните процеси вкъщи.

Пространство за съхранение - лек срещу хаоса

Закупуването на детски мебели, които позволяват съхранението на повече дрехи и принадлежности, е умен ход. Това ще помогне в стаята на вашето дете да не цари хаос. Помислете за взимането на практични за деца гардероби – те ще бъдат направени от лесен за поддръжка материал и имат безопасни дръжки, които не стърчат. Можете да изберете гардероби с различни размери - малки, големи, ъглови, както и с практично разпределение - чекмеджета, отворени рафтове и лост за закачалки. Те позволяват на вашето дете да организира лесно собствения си гардероб.

Място за игра - все пак детето си е дете

По-малките деца се нуждаят от безопасност в осигуреното им пространство докато се забавляват. С помощта на детските барбарони това пространство може да бъде обзаведено с приятен акцент, на който вашето дете да се радва. Барбароните са меки, и нямат твърди елементи, които да крият опасност. Те са много удобни и детето ви ще ги обикне веднага.

Килимите също не са за отписване! Те ще осигурят мека и топла подова повърхност на вашето дете, което ще създаде една по-комфортна и безопасна атмосфера за игри. Да не забравяме, че и хубавият килим може да послужи като доста добра декорация и да придаде още по-уютен и завършен вид на детската стая.


 

Осветление и аксесоари за повече уют

Доброто осветление за стаята на всеки подрастващ е източник на нужно да осигури подходящата светлина за задачите и игрите на вашето дете. Рязкото осветление не е препоръчително, затова е по-добре да се насочите към меко осветление. То свежда контраста между тъмно и светло до минимум и създава приятна атмосфера. LED лампи също са добра идея. Те са енергоспестяващи, не се нагряват силно и няма опасност детето ви да се изгори при допир. Може да се възползвате и изберете различни осветителни тела с интересен дизайн, което ще служи за украса и забавление в стаята на детето ви. Не на последно място, може да използвате и димер превключвател, с помощта на който да създавате различни настроения в стаята, според това какви нужди има вашето дете.


 

Улесни живота си и купи комплект

В случай, че искате да получите цялостно решение за обзавеждането на детската стая и комбинирането на различни мебели не е за вас, има решение! Закупуването на комплект за детско обзавеждане ще улесни този процес. Така ще получите изцяло комплектовани мебели, които са в една цветова гама и дизайн, и ще спестите време и ресурси за избирането и съчетаването на отделни мебелни компоненти.

Всички от изброените по-горе мебели могат да бъдат намерени като колекции и комплекти от модулни системи в обектите на Мебели Дизма или онлайн. С тези основни мебелни артикули ще можете да внесете стил в стаята детето ви. Можете да добавите и меки мебели, креативни произведения на изкуството и стенни акценти.

Вашето дете заслужава мечтаната детска стая.