Безплатна доставка
Пон - Пет: 10:00 до 19:00, Съб: 10:00 до 18:00
Поръчай на 0700 15 515
 

Как да прекараш празниците на масата?

15 Декември 2022

Празниците наближават, а с тях и времето на семейните игри, усмивки и забавления. Но кои са необходимите неща за прекарването на едни незабравими моменти с любимите ни хора? За целта са необходими: достатъчно пространство за всички гости, красива декорация за уютна атмосфера и страхотно празнично меню, което да споделим на трапезата.

 

Къде ще настаните своите гости? Това е доста важен момент, тъй като е важно да осигурите достатъчно място на всички, за да може да се чувстват комфортно. За целта Ви е необходима достатъчно голяма трапезна маса. В зависимост от стила на обзавеждане на вашето жилище, тя може да бъде в модерен, класически, екстравагантен, старинен или друг подходящ за вас стил. Трябва да вземете под внимание и каква е цветовата гама в дома ви - светли, тъмни, пастелни цветове, за да може трапезната маса да се впише в обстановката. Може и да изберете маса с различна големина и форма - например кръгла, квадратна, правоъгълна или елипсовидна, която да отговаря на вашите желания. В случай, че не разполагате с много пространство в дома си, може да закупите разтегателна трапезна маса, която е с компактни размери и има функция за разтягане (с 40 см, 80 см или повее) за случаите, в които очаквате гости у дома си. Важен избор е и материалът - дали трапезната маса ще бъде изработена от дървен материал (МДФ, ПДЧ, масив) или стъкло. Разбира се, не трябва да забравяме и за бюджета. Има маси от всякакъв ценови клас - от по-евтини до скъпи, но вие трябва добре да обмислите каква е максималната сума, която можете да заплатите. 

 

Може да откриете подходящата за вас трапезна маса в Мебели Дизма, благодарение на голямото разнообразие от предложения.


 

Изключително важно за празничното настроение е декорацията на трапезната маса - от вида вилици, които ще сложите, до това каква покривка ще изберете. Дори и най-обикновените ястия ще имат завършен вид. Може да използвате традиционен коледен декор от покривки в съчетание на червени и бели цветове. Към тях може да добавите салфетки с празнични мотиви, които да бъдат добър акцент към обстановката. Добра идея е добавянето на свещи на масата, които ще вдъхнат топлина и уют в атмосферата. Можете също да добавите и естествени материали за декорация като клони, сушени цветя, плодове и други, за да поканите красотата на природата у дома си. 

 

Накрая, но не на последно място идва празничното меню. То може да бъде голямо, с богат избор на видове ястия, за да може всички от гостите Ви да останат доволни и нахранени. Включването на тематични ястия, които хората свързват с конкретния празник, е добра тактика. Това ще допринесе за създаването на подходяща атмосфера във вашия дом. Към тях може да добавите и различни сезонни плодове, с които да вкарате цветове на масата. И да не забравяме поднасянето на питие на масата - червеното вино е често предпочитано, тъй като е сезонна напитка и се вписва в цветовите мотиви на празниците.